Ainekset
-
2000 g maidoton perunasosepellettipakaste
-
4 dl sokeroimaton soijajuoma
-
5 g jodioitu suola
-
200 g sipulikuutio
-
50 g rypsiöljy
-
800 g tomaattimurska
-
100 g tomaattisose
-
6 dl vesi
-
800 g soijarouhekypsä
-
400 g mustapapusäilyke
-
200 g porkkanaraaste
-
200 g aurinkokuivattu tomaattisuikale
-
30 g balsamiviinietikka
-
25 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
20 g valkosipulimurska
-
10 g sokeri
-
4 g mustapippurirouhe
-
2 g kuivattu timjami
-
2 g paprikajauhe
-
8 g jodioitu suola
Valmistusohje
Annoskoko: noin 260 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 5,100 kg
Vegaaninen
Allergeenit: soija
Merkinnät: L, M, G, V, So, Vs
Annoksen (260 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Valmista ensin perunasose. Kaada perunasosepelletit GN 1/1-65 mm vuokaan. Lisää suola ja soijajuoma. Kypsennä yhdistelmäuunissa ilman kantta n. 20 min. Sekoita sose.
Valmista mustapapu-soijarouhekastike. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä. Lisää loput kastikkeen ainekset pataan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarkista maku. Laita kastike voidellun vuoan (GN 1/1 65) pohjalle. Laita perunasose kastikkeen päälle ja kypsennä vuokaa 170 °C yhdistelmäpaistolla noin 45 minuuttia.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.