Yhteystiedot

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja:

info@ilmastoruoka.fi

Somekanavat:

Facebook

Instagram

Twitter/X

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan toteuttavat Maan ystävät ry ja Vegaanihaaste -kampanja.

Maan ystävät 

Vuonna 1996 perustettu Maan ystävät ry tarjoaa ihmisille mahdollisuuden toimia ekologisesti kestävän, oikeudenmukaisen ja demokraattisen maailman puolesta. Maan ystävät on yhteiskunnallinen ympäristöjärjestö, joka etsii syitä seurausten takana ja pyrkii ratkomaan ongelmia niiden juurilla.

Järjestö on osa kansainvälistä Friends of the Earth International (FoEI) -verkostoa. Suomessa Maan ystävien toiminta on paikallista, valtakunnallista ja kansainvälistä. Uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö toimii avoimesti ja ehdottoman väkivallattomasti sekä huomioi kaikkien elävien olentojen oikeudet. Järjestön kantava voima on vapaaehtoisten omaehtoinen toiminta, jonka muodot ulottuvat ruohonjuuritasolta kansainväliseen poliittiseen vaikuttamiseen.

Maan ystävien nettisivut, Instagram ja Facebook-sivu

Vegaanihaaste

Vegaanihaaste kannustaa ihmisiä kokeilemaan kasvisruokaa kuukauden ajan. Tavoitteena on tehdä kokeilusta mahdollisimman helppoa, ja osallistujien tukena haasteessa ovat mm. kattavat uutiskirjeet, reseptipankki, keskusteluryhmä sekä mahdollisuus henkilökohtaiseen tuutoriin. Haasteeseen osallistuminen on ilmaista eikä sido mihinkään.

Vegaanihaaste järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja siihen on vuosien aikana osallistunut yli 200 000 henkilöä. Haasteen vaikuttavuudesta kertoo se, että palautekyselyyn osallistuneista henkilöistä yli puolet ilmoittaa jatkavansa haastekuukauden jälkeen vegaanista ruokavaliota, ja loput ilmoittavat vähentävänsä eläinperäisen ruoan osuutta ruokavaliossaan.

Vegaanihaaste jakaa vain tutkittuun tietoon perustuvaa tietoa ravitsemuksesta, terveydestä, ympäristöstä ja eläimistä. Vegaanihaaste on syrjintävapaa kampanja ja on sitoutunut edistämään kehorauhaa ja ruokapositiivisuutta. 

Vegaanihaasteen nettisivu, Facebook-sivu, Instagram, Twitter ja YouTube-kanava