Ajankohtaista

Uudet Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptit julkaistaan elokuussa 2024!

Aloitimme viime syksynä uusien ammattikeittiöreseptien kehitysprojektin. Meillä on nyt ilo ilmoittaa, että 31 uutta reseptiä julkaistaan tämän vuoden elokuussa!

Reseptien kehityksestä vastaa kampanjan huipputiimi, johon kuuluu mm. ammattikokki, ravitsemustieteilijä ja ympäristötieteilijä. Kevään 2024 aikana reseptejä on testattu yhteistyössä ruokapalveluiden kanssa, ja nyt jatkokehitämme reseptejä saadun palautteen perusteella.

Reseptit ovat uusien pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaisia ja niistä lasketaan annoskohtainen hiilijalanjälki. Reseptit käännetään myös ruotsiksi ja englanniksi.

Reseptit julkaistaan elokuussa reseptipankissamme osoitteessa ilmastoruoka.fi sekä syksyn aikana myös uudistuneessa Jamix G6 -keittiöjärjestelmässä.

Tarkempi julkaisupäivämäärä ilmoitetaan myöhemmin kampanjan nettisivuilla ja somekanavilla. Ota Ilmastokestävä kasvisruoka seurantaan Facebookissa ja Instagramissa ja pysy kuulolla!

Kuva: Irena Huhta


Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan nettisivut ja reseptipankki julkaistu ruotsiksi ja englanniksi!

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan reseptit ovat nyt saatavilla myös ruotsiksi ja englanniksi! Myös tärkeimmät osat nettisivujen teksteistä on käännetty. Tämä helpottaa reseptien käyttöä mm. ruotsin- ja englanninkielisissä kouluissa ja työpaikoilla sekä tietenkin kansainvälisesti.

Nettisivujen kielen voi vaihtaa ylävalikon oikesta laidasta (tietokoneella) tai ”hampurilaisvalikon” alalaidasta (mobiililaitteella).


Menneet tapahtumat

Ammattikeittiöosaajat ry:n seminaari

Ilmastokestävä kasvisruoka piti Ammattikeittiöosaajien seminaarissa 17.4.2024 puheenvuoron, jossa esiteltiin kampanjaa ja elokuussa julkaistavia uusia reseptejä.

Jamix oy:n asiakasseminaari

Ilmastokestävä kasvisruoka piti 29.11.2023 puheenvuoron Jamix oy:n asiakasseminaarissa, johon osallistui ruokapalveluiden edustajia.

Ateria 2023

Ilmastokestävä kasvisruoka osallistui julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun ammattilaispäivä Ateriaan Helsingin Messukeskuksessa 28.11.2023. Kampanjalla oli tapahtumassa oma pöytäpiste sekä puheohjelma.

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan uusien ilta etänä

Tapahtuma järjestettiin torstaina 9.3. klo 18:30-20:00 videoyhteydellä Zoomin välityksellä. Uusien illassa esiteltiin kampanjan teemoja ja tapoja tulla mukaan toimintaan.

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan uusien ilta

Tapahtuma järjestettiin keskiviikkona 15.2.2023 klo 17-19:15 Helsingissä Ulrika-järjestötilassa.

Uusien illassa esiteltiin kampanjan teemoja ja tapoja tulla mukaan toimintaan. Tarjolla oli myös kampanjan reseptillä valmistettua ruokaa.

Ilmastokestävyys ruokapalveluissa – kasvisruokailun edistämisen keinot

Tapahtuma järjestetiin tiistaina 12.11.2019 klo 14:00 – 17:00 Helsingin kaupungintalolla.

Tapahtuman esityksissä pohdittiin tutkimuksen ja ruokapalveluiden näkökulmista, millaisin keinoin ruokapalveluiden ilmastovaikutuksia voitaisiin vähentää sekä millaisia haasteita ja mahdollisuuksia tähän liittyy. Tapahtumassa myös esiteltiin ruokapalveluille suunnattu reseptipankki, joka sisältää 30 ilmastokestävää ja vegaanista pääruokareseptiä. Reseptit on suunniteltu osana Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjaa. Lisäksi tapahtumassa oli esillä myös muita ajankohtaisia hankkeita, joiden tavoitteena on ruokapalveluiden hiilipäästöjen vähentäminen.

Tapahtumasta on julkaistu tallenteet Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan Facebook-sivulla.

Tapahtuman esitykset

Tapahtuman paneelikeskustelu