• Koti
  • Miten reseptit kehitettiin

Miten reseptit kehitettiin

Julkaistu reseptiikka on pitkäjänteisen kehitystyön tulos. Reseptiikan kehittäjä Lilli Munckin tehtävää tuettiin työryhmän avulla. Lillin ja kehitystyötä koordinoineen Pirjo Apellin lisäksi työryhmään kuuluvat vegaaniseen ruokavalioon erikoistunut, laillistettu ravitsemusterapeutti Lotta Pelkonen, joka seurasi reseptien ravintoarvojen toteutumista, sekä reseptien hiilijalanjäljet laskenut ympäristötieteilijä Miia Komulainen.   

Keväällä 2019 reseptiikkaa kehitettiin yhteistyössä ruokapaveluiden kanssa. Yhteistyö eri puolella Suomea olevien julkisten ruokapalveluiden, henkilöstö- ja opiskelijaravintoloiden kanssa auttoi vastaamaan reseptien kehittämisen haasteisiin sekä varmistamaan reseptien toimivuuden erilaisissa ja eri kokoisissa toimipisteissä. 

Resepteistä on laskettu annoskohtainen hiilijalanjälki. Laskelmat perustuvat kirjallisuuskartoitukseen ja ne sisältävät pääruoan aiheuttaman ilmastokuorman. Reseptiikalla valmistetut ruoat ovat ravitsemuksellisesti täysipainoisia ja ne täyttävät ravitsemussuositukset.