Ingredienser
-
2000 g Mjölkfri potatismospelletterfrysta
-
4 dl Osötad sojadryck
-
5 g Joderat salt
-
200 g Löktärningar
-
50 g Rypsolja
-
800 g Tomatkross
-
100 g Tomatpuré
-
6 dl Vatten
-
800 g Sojakrosskokt
-
400 g Svarta bönorkonserverade
-
200 g Riven morot
-
200 g Soltorkad tomat i strimlor
-
30 g Balsamvinäger
-
25 g Grönsaksbuljongpulver
-
20 g Vitlökskross
-
10 g Socker
-
4 g Krossad svartpeppar
-
2 g Torkad timjan
-
2 g Paprikapulver
-
8 g Joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 260 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 5,1 kg
Vegansk
Allergener: soja
Märkningar: VEG, M, SO, VS
Klimatavtrycket för en portion (260 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Tillred först potatismoset. Häll potatismospelletter i en GN1/1-65 mm form. Tillsätt salt och sojadryck. Grädda i ugn med kombifunktion utan lock i ca. 20 min. Rör om moset.
Tillred därefter sojakross-svartbönssåsen. Fräs löken en stund i rypsoljan. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen i grytan och låt koka i ca. 10 minuter på mild värme. Smaka av. Häll såsen i bottnet på en smord form (GN 1/1 65). Klicka ut potatismoset ovanpå såsen och grädda i 170 oC med kombifunktion i ca. 45 minuter.