Shepherd’s pie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2000 g Mjölkfri potatismospelletter frysta
4 dl Osötad sojadryck
5 g Joderat salt
200 g Löktärningar
50 g Rypsolja
800 g Tomatkross
100 g Tomatpuré
6 dl Vatten
800 g Sojakross kokt
400 g Svarta bönor konserverade
200 g Riven morot
200 g Soltorkad tomat i strimlor
30 g Balsamvinäger
25 g Grönsaksbuljongpulver
20 g Vitlökskross
10 g Socker
4 g Krossad svartpeppar
2 g Torkad timjan
2 g Paprikapulver
8 g Joderat salt

Näringsvärden

92,72 kcal / 387,95 kJ
Energi
2,11 g
Fett
0,28 g
Mättat fett
12,35 g
Kolhydrater
2,43 g
Kostfiber
4,47 g
Protein
0,53 g
Salt
Skriv ut

Shepherd’s pie

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: ca. 260 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 5,100 kg kg

Vegansk

Allergener: soja
Märkningar: VEG, M, SO, VS

Klimatavtrycket för en portion (260 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Tillred först potatismoset. Häll potatismospelletter i en GN1/1-65 mm form. Tillsätt salt och sojadryck. Grädda i ugn med kombifunktion utan lock i ca. 20 min. Rör om moset.

Tillred därefter sojakross-svartbönssåsen. Fräs löken en stund i rypsoljan. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen i grytan och låt koka i ca. 10 minuter på mild värme. Smaka av. Häll såsen i bottnet på en smord form (GN 1/1 65). Klicka ut potatismoset ovanpå såsen och grädda i 170 oC med kombifunktion i ca. 45 minuter.

edellinen
Rödbets-baljhavrefrestelse
seuraava
Bondbönsmakaronilåda
edellinen
Rödbets-baljhavrefrestelse
seuraava
Bondbönsmakaronilåda