• Koti
  • Utmana din matservice!

Utmana din matservice!

Kampanjen Klimatsmart vegemat har tagit fram 30 klimatsmarta och veganska recept, riktade till storkök och mattjänster. Med dessa recept är det lättare för mattjänsterna att övergå till att erbjuda läcker och näringsmässigt balanserad vegetarisk mat. Stöd din skolas, arbetsplats eller kanske sjukhusets restaurang i övergången och tipsa de kostnadsanvariga om de klimatsmarta recepten!

Gör på följande sätt då du utmanar restauranger att erbjuda klimatsmart vegetarisk mat:

  1. Ladda ned endera av bildkorten här bredvid och spara bilden på din dator eller telefon.
  2. Skicka bildkortet till din matservice med some eller med e-post. Sätt med bilden i ditt meddelande, eller bifoga den som en fil.
  3. Skriv i meddelandet varför du vill utmana din matservice att börja erbjuda klimatsmart vegetarisk mat. Ange de orsaker du anser vara relevanta, klimatskydd, djurrätt, hälsoaspekter eller kanske bara att du vill ha ett mångsidigare utbud av vegetariska rätter.
  4. Du kan föreslå att matservicen kan hålla en kampanjvecka eller -månad, då de erbjuder mat tillredd med recepten, som tagits fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat. Matservicen kan beställa gratis informationsmaterial (på finska) för sin kampanjvecka eller -månad.
  5. Nämn också att kampanjens nätsidor, beställningsanvisningar för kampanjmaterialen (på finska) och receptbanken finns på adressen www.ilmastoruoka.fi.
  6. Använd hashtagen #ilmastoruoka på some.