Ingredienser
-
1200 g Fullkornsmakaroni
-
300 g Löktärningar
-
800 g Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt
-
3.5 l Vatten
-
1 l Havregrädde
-
50 g Grönsaksbuljongpulver
-
100 g Kikärtsmjöl
-
10 g Joderat salt
-
20 g Vitlökspulver
-
5 g Lökpulver
-
5 g Paprikapulver
-
2 g Torkad timjan
-
6 g Krossad svartpeppar
Tillredning
Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner 6,0 kg
Vegansk
Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS
Klimatavtrycket för en portion (300 g): 0,2 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Blanda ihop makaroner, löktärningar och Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt. Häll blandningen i en smord form (GN1/1 65). Blanda ihop vatten, havregrädde, grönsaksbuljongpulver, salt och kryddor. Häll spadet i formen med makaronerna. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC i 50-60 minuter.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.