Lins-potatisfrestelse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1000 g gröna konserverade linser
3500 g potatis-lökblandning fryst
500 g palsternacka i strimlor fryst
2 l havregrädde, 15%, glutenfri
150 g tomatpuré
30 g majsstärkelse
50 g grönsaksbuljongpulver
30 g vitlökskross
6 g torkad rosmarin
4 g paprikapulver
16 g joderat salt

Näringsvärden

117,19 kcal / 490,32 kJ
Energi
4,37 g
Fett
1,01 g
Mättat fett
15,27 g
Kolhydrater
1,23 g
Kostfiber
2,73 g
Protein
0,60 g
Salt
Skriv ut

Lins-potatisfrestelse

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 330 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,600 kg

Vegansk

Allergener: Gluten
Märkningar: VEG, M, VS

OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för de flesta celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (330 g): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda ihop linser, potatis-lökblandning och strimlad palsternacka och lägg blandningen i en smord form (1/1GN 65).

Blanda tomatpuré, majsstärkelse, grönsaksbuljongpulver och kryddor med havregrädden. Häll blandningen i formen och rör om. Grädda frestelsen i ugn med kombifunktion (ånga 50%) i 160oC i 50-60 minuter.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på lins-potatisfrestelse med kalltillredningsmetoden finns här.

edellinen
Bondbönsmakaronilåda
seuraava
Linslasagnette
edellinen
Bondbönsmakaronilåda
seuraava
Linslasagnette