Ingredienser
-
1000 g Gröna konserverade linser
-
3500 g Potatis-lökblandningfryst
-
500 g Palsternacka i strimlorfryst
-
2 l Havregrädde
-
150 g Tomatpuré
-
30 g Majsstärkelse
-
50 g Grönsaksbuljongpulver
-
30 g Vitlökskross
-
6 g Torkad rosmarin
-
4 g Paprikapulver
-
16 g Joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: 330 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,6 kg
Vegansk
Allergener: Gluten
Märkningar: VEG, M, VS
OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för de flesta celiakikerna.
Klimatavtrycket för en portion (330 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda ihop linser, potatis-lökblandning och strimlad palsternacka och lägg blandningen i en smord form (1/1GN 65).
Blanda tomatpuré, majsstärkelse, grönsaksbuljongpulver och kryddor med havregrädden. Häll blandningen i formen och rör om. Grädda frestelsen i ugn med kombifunktion (ånga 50%) i 160oC i 50-60 minuter.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på lins-potatisfrestelse med kalltillredningsmetoden finns här.