Lins-potatisfrestelse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1000 g Gröna konserverade linser
2 l Havregrädde
30 g Kallsvällande stärkelse
150 g Tomatkross
50 g Grönsaksbuljongpulver
6 g Torkad rosmarin
4 g Paprikapulver
16 g Joderat salt
500 g Palsternacka i strimlor fryst
3500 g Potatis-lökblandning fryst
30 g Vitlökskross

Näringsvärden

117,19 kcal / 490,32 kJ
Energi
4,37 g
Fett
1,01 g
Mättat fett
15,27 g
Kolhydrater
1,23 g
Kostfiber
2,73 g
Protein
0,60 g
Salt
Skriv ut

Lins-potatisfrestelse

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 330 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,6 kg

Vegansk

Allergener: Gluten
Märkningar: VEG, M, VS

OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för de flesta celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (330 g): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät färdigt upp alla ingredienserna. Skölj linserna och låt dem rinna av. Om du använder frysvaror, temperera dem i kylen över natten. Blanda stärkelsen i havregrädden genom kraftig vispning. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Tillsätt de övriga ingredienserna i såsen och blanda om. Häll blandningen i en GN-fom. Grädda med kombifunktion (50% ånga) i 160oC i 50-60 minuter, eller tills rättens temperatur är över +80oC.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

 

ranskalainen linssikeitto
edellinen
Tomatlinssoppa med aioli
seuraava
Linslasagnette
ranskalainen linssikeitto
edellinen
Tomatlinssoppa med aioli
seuraava
Linslasagnette