Linslasagnette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1600 g Gröna konserverade linser
2 l Vatten
1 l Havregrädde
3000 g Tomatkross
40 g Grönsaksbuljongpulver
30 g Socker
20 g Vitlökskross
6 g Torkad basilika
6 g Krossad svartpeppar
12 g Joderat salt
800 g Fullkornslasagnette
500 g Blandade rotsaker i strimlor
300 g Soltorkad tomat i strimlor
200 g Vegansk riven ost

Näringsvärden

105,60 kcal / 441,84 kJ
Energi
3,28 g
Fett
0,85 g
Mättat fett
13,93 g
Kolhydrater
1,87 g
Kostfiber
3,74 g
Protein
0,48 g
Salt
Skriv ut

Linslasagnette

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 8,0 kg

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS

Klimatavtrycket för en portion (lasagnette 400 g): 0,4 kg CO2-ekv

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Temperera de djupfrysta rotsaksstrimlorna över natten i kylen. Mät upp alla ingredienser färdigt. Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda ihop vatten, havregrädde, tomatkross och kryddor. Tillsätt rotsaker, linser, soltorkad tomat och torr lasagnette i såsen. Blanda om och häll i en GN form. Strö över riven vegansk ost på ytan. Grädda med kombifunktion (50% ånga) i 140o C, tills rättens temperatur uppnår +80oC.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Lins-potatisfrestelse
seuraava
Frestelse med rökt tofu
edellinen
Lins-potatisfrestelse
seuraava
Frestelse med rökt tofu