Ingredienser
-
1600 g Gröna konserverade linser
-
2 l Vatten
-
1 l Havregrädde
-
3000 g Tomatkross
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
30 g Socker
-
20 g Vitlökskross
-
6 g Torkad basilika
-
6 g Krossad svartpeppar
-
12 g Joderat salt
-
800 g Fullkornslasagnette
-
500 g Blandade rotsaker i strimlor
-
300 g Soltorkad tomat i strimlor
-
200 g Vegansk riven ost
Tillredning
Portionsstorlek: 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 8,0 kg
Vegansk
Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS
Klimatavtrycket för en portion (lasagnette 400 g): 0,4 kg CO2-ekv
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Kalltillredning
Temperera de djupfrysta rotsaksstrimlorna över natten i kylen. Mät upp alla ingredienser färdigt. Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda ihop vatten, havregrädde, tomatkross och kryddor. Tillsätt rotsaker, linser, soltorkad tomat och torr lasagnette i såsen. Blanda om och häll i en GN form. Strö över riven vegansk ost på ytan. Grädda med kombifunktion (50% ånga) i 140o C, tills rättens temperatur uppnår +80oC.
Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.
Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.