Frestelse med rökt tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1150 Kallrökt tofu Jalotofu
30 g Kallsvällande stärkelse
4 dl Havredryck
1.6 l Havregrädde
50 g Grönsaksbuljongpulver
3 g Torkad timjan
6 g Krossad svartpeppar
6 g Paprikapulver
16 g Joderat salt
4000 g Potatis-lökblandning frozen
40 g Dijonsenap
20 g Vitlökskross

Näringsvärden

116,87 kcal / 489 kJ
Energi
4,65 g
Fett
1,01 g
Mättat fett
14,34 g
Kolhydrater
0,90 g
Socker
0,86 g
Kostfiber
3,19 g
Protein
0,65 g
Salt
Skriv ut

Frestelse med rökt tofu

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,0 kg

Vegansk

Allergener: gluten, senap, soja
Märkningar: VEG, M, SO, VS, A(senap)

Klimatavtrycket för en portion (frestelse 300 g): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät färdigt upp alla ingredienserna. Skär tofun i kuber. Om du använder dig av frysprodukter, temperera dem över natten i kylen. Blanda stärkelsen i havredrycken under kraftig vispning. Tillsätt havregrädde och kryddor. Blanda potatis-lökblandningen och tofutärningarna med havregräddsåsen. Rör om blandningen och häll den i en GN-form. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC tills rättens inre temperatur är +80oC.

TIPS! Man kan ersätta röktofun med marinerad eller naturell Jalotofu om man vill ha en mildare smak på frestelsen.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Linslasagnette
seuraava
Baljhavrekållåda
edellinen
Linslasagnette
seuraava
Baljhavrekållåda