Baljhavrekållåda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
3500 g Vitkål i strimlor
200 g Löktärningar
50 g Rypsolja
400 g Korngryn hela, förkokta
700 g Baljhavre Nyhtökaura
3 l Vatten
200 g Mörk sirap
50 g Grönsaksbuljongpulver
30 g Vitlökskross
8 g Joderat salt
4 g Krossad svartpeppar
2 g Torkad timjan
Rårörda lingon
250 g Lingon
50 g Socker

Näringsvärden

72,95 kcal / 305,22 kJ
Energi
1,62 g
Fett
0,18 g
Mättat fett
9,11 g
Kolhydrater
1,84 g
Kostfiber
4,36 g
Protein
0,58 g
Salt
Skriv ut

Baljhavrekållåda

Ingredienser

  • Rårörda lingon

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 350 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,0 kg

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS

Klimatavtrycket för en portion (350 g kållåda och 20 g rårörda lingon): 0,2 CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Blanda ihop kålstrimlor, löktärningar, rypsolja, korngryn och baljhavre. Lägg blandningen i en form. Blanda ihop vatten, sirap, salt, grönsaksbuljongpulver och kryddor. Häll spadet över kålblandningen. Grädda kållådan först i 160oC i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 50 minuter. Grädda sedan i ytterligare 30 minuter utan ånga.

Blanda sockret med de tinade lingonen. Servera med baljhavrekållådan.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Frestelse med rökt tofu
seuraava
Seitan-kebabtortilla
edellinen
Frestelse med rökt tofu
seuraava
Seitan-kebabtortilla