Seitan-kebabtortilla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
800 g seitan-kebabstrimlor Vegem
800 g kidneybönor konserverade
1000 g tomatkross
100 g tomatpuré
5 dl vatten
50 g rypsolja
200 g löktärningar
400 g paprikastrimlor fryst
30 g vitlökskross
20 g socker
2 g spiskummin
1 g chilipulver
4 g paprikapulver
4 g joderat salt

Näringsvärden

241,08 kJ / 57,62 kcal
Energi
1,68 g
Fett
0,12 g
Mättat fett
6,69 g
Kolhydrater
2,62 g
Kostfiber
2,51 g
Protein
0,29 g
Salt
Skriv ut

Seitan-kebabtortilla

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: ca. 180 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 3,5 kg

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS

Klimatavtrycket för en portion (sås 180 g och vetetortilla 80 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät upp alla ingredienser färdigt. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Om du använder frysvaror, temperera dem färdigt i kylen över natten. Blanda ihop alla ingredienser. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 140oC. Använd lock, och rör om emellanåt. Fortsätt gräddningen tills såsens temperatur är +80oC. Smaka av. Servera med tortillaplättar och aioli.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Baljhavrekållåda
tofu-currykeitto
seuraava
Tofu-currysoppa
edellinen
Baljhavrekållåda
tofu-currykeitto
seuraava
Tofu-currysoppa