Raaka-aineet
-
1000 g Vihreä säilykelinssi
-
2 l Kaurakerma
-
30 g Kylmätärkkelys
-
150 g Tomaattisose
-
50 g Kasvisliemijauhe
-
6 g Kuivattu rosmariini
-
4 g Paprikajauhe
-
16 g Jodioitu suola
-
500 g Palsternakkasuikalepakaste
-
3500 g Peruna-sipulisekoituspakaste
-
30 g Valkosipulimurska
Lisätiedot
Annoskoko: 330 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 6,600 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni
Merkinnät: VEG, M, VS
HUOM! Kaurakerma sisältää gluteenia alle 100mg/kg, mikä sopii suurimmalle osalle keliakiaa sairastavista.
Annoksen (330 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Huuhtele ja valuta linssit. Jos käytät pakastetuotteita, temperoi yön yli kylmiössä. Sekoita kylmätärkkelys kaurakermaan voimakkaasti vatkaten. Lisää tomaattisose ja mausteet. Yhdistä kiinteät aineet kastikkeeseen ja sekoita. Kaada seos GN-astiaan. Paista yhdistelmätoiminnolla (höyry 50%) 160 °C 50-60 minuuttia, tai kunnes lämpötila on yli +80°C.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.