Linssi-perunakiusaus

Jaa resepti sosiaalisessa mediassa:

Tai voit vain kopioida osoitteen ja jakaa sen

Raaka-aineet

Muokkaa annosmäärää:
1000 g Vihreä säilykelinssi
2 l Kaurakerma
30 g Kylmätärkkelys
150 g Tomaattisose
50 g Kasvisliemijauhe
6 g Kuivattu rosmariini
4 g Paprikajauhe
16 g Jodioitu suola
500 g Palsternakkasuikale pakaste
3500 g Peruna-sipulisekoitus pakaste
30 g Valkosipulimurska

Ravintoarvot (per 100 g)

117,19 kcal / 490,32 kJ
Energia
4,37 g
Rasva
1,01 g
Tyydyttyneet rasvahapot
15,27 g
Hiilihydraatti
1,23 g
Ravintokuitu
2,73 g
Proteiini
0,60 g
Suola
Tulosta

Linssi-perunakiusaus

Lentil and potato casserole | Frestelse med linser och potatis

Raaka-aineet

Lisätiedot

Jaa

Annoskoko: 330 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 6,600 kg

Vegaaninen

Allergeenit: gluteeni
Merkinnät: VEG, M, VS

HUOM! Kaurakerma sisältää gluteenia alle 100mg/kg, mikä sopii suurimmalle osalle keliakiaa sairastavista.

Annoksen (330 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Kylmävalmistusohje

Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Huuhtele ja valuta linssit. Jos käytät pakastetuotteita, temperoi yön yli kylmiössä. Sekoita kylmätärkkelys kaurakermaan voimakkaasti vatkaten. Lisää tomaattisose ja mausteet. Yhdistä kiinteät aineet kastikkeeseen ja sekoita. Kaada seos GN-astiaan. Paista yhdistelmätoiminnolla (höyry 50%) 160 °C 50-60 minuuttia, tai kunnes lämpötila on yli +80°C.  

Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C. 


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.

admin

edellinen
Linssilasagnette
edellinen
Linssilasagnette