Raaka-aineet
-
2400 g Vihreä säilykelinssi
-
2 l Vesi
-
1 l Omenamehu
-
1000 g Tomaattimurska
-
600 g Porkkanakuutiopakaste
-
300 g Sipulikuutio
-
100 g Tomaattisose
-
60 g Rypsiöljy
-
60 g Kasvisliemijauhe
-
40 g Sitruunamehu
-
30 g Valkosipulimurska
-
4 g Kuivattu timjami
-
3 g Laakerinlehti
-
3 g Mustapippurirouhe
-
14 g Jodioitu suola
-
Aioli
-
250 g Sokeroimaton soijajugurtti
-
150 g Vegaaninen majoneesi
-
5 g Valkosipulimurska
Lisätiedot
Annoskoko: 350 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: Ei allergeenejä
Merkinnät: VEG, M, G, VS
HUOM! Tässä reseptissä ravintoarvot koskevat vain linssikeittoa. Aiolin ravintoarvot löytyvät tästä reseptistä.
Annoksen (350 g ja aioli 20 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Huuhtele ja valuta linssit. Mittaa kaikki ainekset GN-astiaan ja hauduta uunissa kannen alla höyrytoiminnolla välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on +80°C. Tarkista maku.
Sekoita aiolin ainekset keskenään. Tarjoa tomaattisen linssikeiton kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.