Tomatlinssoppa med aioli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2400 g Gröna konserverade linser
2 l Vatten
1 l Äppelsaft
1000 g Tomatkross
600 g Morotstärningar frozen
300 g Löktärningar
100 g Tomatpuré
60 g Rypsolja
60 g Grönsaksbuljongpulver
40 g Citronsaft
30 g Vitlökskross
4 g Torkad timjan
3 g Lagerblad
3 g Krossad svartpeppar
14 g Joderat salt
Aioli
250 g Osockrad sojayogurt
150 g Vegansk majonnäs
5 g Vitlökskross

Näringsvärden

227,62 kJ / 54,40 kcal
Energi
1,25 g
Fett
0,14 g
Mättat fett
7,05 g
Kolhydrater
1,27 g
Kostfiber
2,95 g
Protein
0,62 g
Salt
Skriv ut

Tomatlinssoppa med aioli

Ingredienser

  • Aioli

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 350 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,0 kg

Vegansk

Allergener: Ej allergener
Märkningar: VEG, M, G, VS

OBS! Näringsvärdena för det här receptet gäller endast soppan. Näringsvärdena för aioli finns i det här receptet.

Klimatavtrycket för en portion (350 g soppa och 20 g aioli): 0,3 kg CO2 ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Skölj linserna och låt dem rinna av. Mät upp alla ingredienser i en GN- form och grädda rätten i ugn med ångfunktion. Använd lock, blanda om emellanåt och fortsätt gräddningen tills rätten uppnått +80oC temperatur. Smaka av soppan.

Blanda ihop ingredienserna till aiolin. Servera med tomatlinssoppan.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Rödbets-baljhavrefrestelse
seuraava
Lins-potatisfrestelse
edellinen
Rödbets-baljhavrefrestelse
seuraava
Lins-potatisfrestelse