Ainekset
-
Mureke
-
100 g sipulikuutio
-
20 g valkosipulimurska
-
25 g rypsiöljy
-
1000 g kidneypapusäilyke
-
500 g mustapapusäilyke
-
100 g kaurahiutale
-
100 g korppujauho
-
150 g auringonkukansiemen
-
100 g tomaattisose
-
2 g paprikajauhe
-
2 g juustokumina
-
1 g jauhettu korianteri
-
6 g mustapippurirouhe
-
20 g sipulijauhe
-
50 g BBQ-kastike
-
Glaseeraus
-
25 g soijakastike
-
1.25 dl vesi
-
480 g ketsuppi
-
100 g fariinisokeri
-
100 g valkoviinietikka
-
4 g savupaprikajauhe
-
Kylmä savupaprikakastike
-
1200 g sokeroimaton soijajugurtti
-
700 g vegaaninen majoneesi
-
100 g sweet chili -kastike
-
5 g savupaprikajauhe
-
5 g mustapippurirouhe
-
8 g jodioitu suola
Valmistusohje
Annoskoko: 140 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 2,800 kg
Vegaaninen
Allergeenit: soija, gluteeni, vehnä, sinappi, selleri
Merkinnät: L, M, V, So, Vs, A
HUOM! Tässä reseptissä ravintoarvot koskevat vain papumureketta. Kylmän savupaprikakastikkeen ravintoarvot löytyvät tästä reseptistä.
Annoksen (mureke 140 g, savupaprikakastike 100 g ja perunasose 240 g) hiilijalanjälki: 0,5 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Huuhtele ja valuta pavut. Sekoita kaikki murekkeen raaka-aineet tehosekoittimessa. Muotoile massasta mureke kostutetuilla käsillä. Paista 165 °C 20 minuuttia.
Laita soijakastike, vesi, ketsuppi, fariinisokeri, valkoviinietikka ja savupaprikajauhe kattilaan ja kiehauta. Valele mureke glaseerauksella. Paista 165 °C vielä 10 minuuttia.
Voit halutessasi leikata murekkeen annospaloiksi.
Sekoita kaikki kylmän savupaprikakastikkeen ainekset keskenään.
HUOM! Resepti sopii myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi, kun glaseerauskastikkeen ainekset sekoittaa keskenään ilman kuumennusta.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.