Papumureke ja kylmä savupaprikakastike

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
Mureke
100 g sipulikuutio
20 g valkosipulimurska
25 g rypsiöljy
1000 g kidneypapu säilyke
500 g mustapapu säilyke
100 g kaurahiutale
100 g korppujauho
150 g auringonkukansiemen
100 g tomaattisose
2 g paprikajauhe
2 g juustokumina
1 g jauhettu korianteri
6 g mustapippurirouhe
20 g sipulijauhe
50 g BBQ-kastike
Glaseeraus
25 g soijakastike
1.25 dl vesi
480 g ketsuppi
100 g fariinisokeri
100 g valkoviinietikka
4 g savupaprikajauhe
Kylmä savupaprikakastike
1200 g sokeroimaton soijajugurtti
700 g vegaaninen majoneesi
100 g sweet chili -kastike
5 g savupaprikajauhe
5 g mustapippurirouhe
8 g jodioitu suola

Ravintoarvot

877,55 kJ / 161,93 kcal
Energia
4,53 g
Rasva
0,44 g
Tyydyttyneet rasvahapot
20,41 g
Hiilihydraatti
5,01 g
Ravintokuitu
7,12 g
Proteiini
0,84 g
Suola
Tulosta

Papumureke ja kylmä savupaprikakastike

Ainekset

  • Mureke

  • Glaseeraus

  • Kylmä savupaprikakastike

Valmistusohje

Annoskoko: 140 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 2,800 kg

Vegaaninen

Allergeenit: soija, gluteeni, vehnä, sinappi, selleri
Merkinnät: L, M, V, So, Vs, A

HUOM! Tässä reseptissä ravintoarvot koskevat vain papumureketta. Kylmän savupaprikakastikkeen ravintoarvot löytyvät tästä reseptistä.

Annoksen (mureke 140 g, savupaprikakastike 100 g ja perunasose 240 g) hiilijalanjälki: 0,5 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Valmistusohje

Huuhtele ja valuta pavut. Sekoita kaikki murekkeen raaka-aineet tehosekoittimessa. Muotoile massasta mureke kostutetuilla käsillä. Paista 165 °C 20 minuuttia.

Laita soijakastike, vesi, ketsuppi, fariinisokeri, valkoviinietikka ja savupaprikajauhe kattilaan ja kiehauta. Valele mureke glaseerauksella. Paista 165 °C vielä 10 minuuttia.

Voit halutessasi leikata murekkeen annospaloiksi. 

Sekoita kaikki kylmän savupaprikakastikkeen ainekset keskenään.

HUOM! Resepti sopii myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi, kun glaseerauskastikkeen ainekset sekoittaa keskenään ilman kuumennusta.  


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.

Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
edellinen
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukansiemenet
Kylmä savupaprikakastike
seuraava
Kylmä savupaprikakastike
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
edellinen
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukansiemenet
Kylmä savupaprikakastike
seuraava
Kylmä savupaprikakastike