Bönlimpa med kall rökpaprikasås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
Bönlimpa
100 g Löktärningar
20 g Vitlökskross
25 g Rypsolja
1000 g Kidneybönor konserverade
500 g Svarta bönor konserverade
100 g Havregryn
100 g Skorpsmulor
150 g Solrosfrön
100 g Tomatpuré
2 g Paprikapulver
2 g Spiskummin
1 g Malen koriander
6 g Krossad svartpeppar
20 g Lökpulver
50 g BBQ-sås
Glasering
25 g Sojasås
1.25 dl Vatten
480 g Ketchup
100 g Farinsocker
100 g Vitvinsvinäger
4 g Rökpaprikapulver
Kall rökpaprikasås
1200 g Osockrad sojayogurt
700 g Vegansk majonnäs
100 g Sweet chili-sås
5 g Rökpaprikapulver
5 g Krossad svartpeppar
8 g Joderat salt

Näringsvärden

877,55 kJ / 161,93 kcal
Energi
4,53 g
Fett
0,44 g
Mättat fett
20,41 g
Kolhydrater
5,01 g
Kostfiber
7,12 g
Protein
0,84 g
Salt
Skriv ut

Bönlimpa med kall rökpaprikasås

Ingredienser

  • Bönlimpa

  • Glasering

  • Kall rökpaprikasås

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 140 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 2,8 kg

Vegansk

Allergener: gluten, soja
Märkningar: VEG, M, SO, VS

OBS! De angivna näringsvärdena gäller endast för bönlimpan. Näringsvärdena för rökpaprikasåsen finns här.

Klimatavtrycket för en portion (bönlimpa 140 g, rökpaprikasås 100 g och potatismos 240 g): 0,6 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda alla ingredienserna till bönlimpan i en mixer. Forma en limpa av massan med fuktade händer. Stek i ugn i 165oC i 20 minuter.

Häll sojasås, vatten, ketchup, farinsocker, vitvinsvinäger och rökpaprikapulver i en kastrull och koka upp. Häll glaseringen över bönlimpan. Grädda ytterligare i 10 minuter i 165oC.

Vid serveringen kan man också skära upp bönlimpan i portionsbitar.

Blanda ihop alla ingredienserna till rökpaprikasåsen.

OBS! Receptet lämpar sig också för tillredning med kalltillredningsmetoden, i detta fall blandas ingredienserna till glaseringen ihop utan uppvärmning.

Kylmä savupaprikakastike
edellinen
Kall rökpaprikasås
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
seuraava
Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön
Kylmä savupaprikakastike
edellinen
Kall rökpaprikasås
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
seuraava
Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön