Ingredienser
-
4 l Vatten
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
3000 g Morotsskivorfrysta
-
1000 g Potatis-lökblandningfryst
-
30 g Vitlökskross
-
30 g Ingefärspasta
-
15 g Joderat salt
-
2 g Krossad svartpeppar
-
400 g Osötat jordnötssmör
-
2.5 dl Havregrädde
-
300 g Solrosfrönskalad
Tillredning
Portionsstorlek: 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 8,0 kg
Vegansk
Allergener: gluten, jordnöt
Märkningar: VEG, M, VS, A (jordnöt)
OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.
Klimatavtrycket för en portion (400 g soppa): 0,2 CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt morötter, potatis-lökblandning och kryddor. Låt koka i ca. 10 minuter på svag värme. Tillsätt jordnötssmör och havregrädde. Mosa soppan och smaka av. Rosta solrosfröna i 165oC i ca. 10 minuter. Servera som tillägg till soppan.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på morots-jornötsmörsoppa med kalltillredningsmetoden finns här.