Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
4 l Vatten
40 g Grönsaksbuljongpulver
3000 g Morotsskivor frysta
1000 g Potatis-lökblandning fryst
30 g Vitlökskross
30 g Ingefärspasta
15 g Joderat salt
2 g Krossad svartpeppar
400 g Osötat jordnötssmör
2.5 dl Havregrädde
300 g Solrosfrön skalad

Näringsvärden

80,20 kcal / 335,55 kJ
Energi
5,05 g
Fett
0,76 g
Mättat fett
5,23 g
Kolhydrater
1,68 g
Kostfiber
2,53 g
Protein
0,46 g
Salt
Skriv ut

Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 8,0 kg

Vegansk

Allergener: gluten, jordnöt
Märkningar: VEG, M, VS, A (jordnöt)

OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (400 g soppa): 0,2 CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt morötter, potatis-lökblandning och kryddor. Låt koka i ca. 10 minuter på svag värme. Tillsätt jordnötssmör och havregrädde. Mosa soppan och smaka av. Rosta solrosfröna i 165oC i ca. 10 minuter. Servera som tillägg till soppan.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på morots-jornötsmörsoppa med kalltillredningsmetoden finns här.

edellinen
Bönlimpa med kall rökpaprikasås
seuraava
Linsbatatgryta
edellinen
Bönlimpa med kall rökpaprikasås
seuraava
Linsbatatgryta