Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
4 l Vatten
3000 g Morotsskivor fryst
1000 g Potatis-lökblandning fryst
400 g Osötat jordnötssmör
40 g Grönsaksbuljongpulver
30 g Vitlökskross
30 g Ingefärspasta
2 g Krossad svartpeppar
15 g Joderat salt
2.5 dl Havregrädde
300 g Solrosfrön

Näringsvärden

80,20 kcal / 335,55 kJ
Energi
5,05 g
Fett
0,76 g
Mättat fett
5,23 g
Kolhydrater
1,68 g
Kostfiber
2,53 g
Protein
0,46 g
Salt
Skriv ut

Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 8,0 kg

Vegansk

Allergener: gluten, jordnöt
Märkningar: VEG, M, VS, A (jordnöt)

OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (400 g soppa): 0,2 CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät upp alla ingredienser förutom havregrädde i en GN-form och grädda i ugn med ångfunktion. Använd lock på formen. Blanda om emellanåt. Fortsätt grädda tills rättens inre temperatur är +800C. Tillsätt havregrädde och fortsätt värma tills serveringstemperaturen +80oC uppnås. Rosta solrosfröna i 165o C i ca. 10 minuter. Servera som tillägg till soppan.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Bön- och jordnötsgryta
seuraava
Rotsakspurésoppa med vita bönor
edellinen
Bön- och jordnötsgryta
seuraava
Rotsakspurésoppa med vita bönor