Rotsakspurésoppa med vita bönor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
3.2 l Vatten
1600 g Potatis-lökblandning fryst
1600 g Vita bönor konserverade
600 g Batattärningar fryst
600 g Morotstärningar fryst
50 g Grönsaksbuljongpulver
30 g Vitlökskross
4 g Krossad svartpeppar
1 g Torkad timjan
12 g Joderat salt
6 dl Havregrädde

Näringsvärden

65,79 kcal / 275,26 kJ
Energi
1,44 g
Fett
0,33 g
Mättat fett
9,23 g
Kolhydrater
2,20 g
Kostfiber
2,20 g
Protein
0,48 g
Salt
Skriv ut

Rotsakspurésoppa med vita bönor

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 375 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,5 kg

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M,VS

OBS. Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (soppa 375 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mät färdigt upp alla andra ingredienser förutom havregrädden i en GN-form. Grädda under lock i ugn med ångfunktion. Fortsatt gräddningen tills matens temperatur är +80oC. Mosa soppan och tillsätt havregrädden och värm ännu en stund. Smaka av soppan.

OBS! Bäst resultat får man genom att tillsätta vätskan i ett så sent skede som möjligt.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
edellinen
Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön
seuraava
Bondböns-pastaform
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
edellinen
Morots- och jordnötssmörssoppa med rostade solrosfrön
seuraava
Bondböns-pastaform