Raaka-aineet
-
3.2 l Vesi
-
1600 g Peruna-sipulisekoituspakaste
-
1600 g Valkopapusäilyke
-
600 g Bataattikuutiopakaste
-
600 g Porkkanakuutiopakaste
-
50 g Kasvisliemijauhe
-
30 g Valkosipulimurska
-
4 g Mustapippurirouhe
-
1 g Kuivattu timjami
-
12 g Jodioitu suola
-
6 dl Kaurakerma
Lisätiedot
Annoskoko: 375 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,500 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni
Merkinnät: VEG, M, VS
HUOM! Kaurakerma sisältää gluteenia alle 100mg/kg, mikä sopii suurimmalle osalle keliakiaa sairastavista.
Annoksen (375 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Huuhtele ja valuta pavut. Mittaa kaikki ainekset kaurakermaa lukuun ottamatta GN-astiaan. Kuumenna uunissa höyrytoiminnolla kannen alla, kunnes ruoan lämpötila on +80°C. Soseuta ja lisää kaurakerma, jatka kuumennusta vielä hetki. Tarkista maku.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kypsennystä säilyttävä alle +6°C.
Huom! Reseptillä valmistettu ruoka onnistuu parhaiten, mikäli nesteen lisää keiton joukkoon mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.