Raaka-aineet
-
4 l Vesi
-
3000 g Porkkanaviipalepakaste
-
1000 g Peruna-sipulisekoituspakaste
-
400 g Makeuttamaton maapähkinävoi
-
40 g Kasvisliemijauhe
-
30 g Valkosipulimurska
-
30 g Inkivääritahna
-
2 g Mustapippurirouhe
-
15 g Jodioitu suola
-
2.5 dl Kaurakerma
-
300 g Auringonkukansiemen
Lisätiedot
Annoskoko: 400 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 8,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni, maapähkinä
Merkinnät: VEG, M, VS, PÄ
HUOM! Kaurakerma sisältää gluteenia alle 100mg/kg, mikä sopii suurimmalle osalle keliakiaa sairastavista.
Annoksen (400 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki ainekset kaurakermaa lukuun ottamatta GN-astiaan ja hauduta uunissa höyrytoiminnolla kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C. Lisää kaurakerma ja jatka ruoan hauduttamista, kunnes tarjoilulämpötila (+80°C) on saavutettu. Tarkista maku. Paahda auringonkukansiemeniä 165 °C noin 10 minuuttia. Tarjoa keiton lisukkeena.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.