Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukansiemenet

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
4 l Vesi
3000 g Porkkanaviipale pakaste
1000 g Peruna-sipulisekoitus pakaste
400 g Makeuttamaton maapähkinävoi
40 g Kasvisliemijauhe
30 g Valkosipulimurska
30 g Inkivääritahna
2 g Mustapippurirouhe
15 g Jodioitu suola
2.5 dl Kaurakerma
300 g Auringonkukansiemen

Ravintoarvot

80,20 kcal / 335,55 kJ
Energia
5,05 g
Rasva
0,76 g
Tyydyttyneet rasvahapot
5,23 g
Hiilihydraatti
1,68 g
Ravintokuitu
2,53 g
Proteiini
0,46 g
Suola
Tulosta

Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukansiemenet

Ainekset

Valmistusohje

Jaa

Annoskoko: 400 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 8,000 kg

Vegaaninen

Allergeenit: gluteeni, maapähkinä
Merkinnät: VEG, M, VS, PÄ

HUOM! Kaurakerma sisältää gluteenia alle 100mg/kg, mikä sopii suurimmalle osalle keliakiaa sairastavista.

Annoksen (400 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Kylmävalmistusohje

Mittaa kaikki ainekset kaurakermaa lukuun ottamatta GN-astiaan ja hauduta uunissa höyrytoiminnolla kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C. Lisää kaurakerma ja jatka ruoan hauduttamista, kunnes tarjoilulämpötila (+80°C) on saavutettu. Tarkista maku. Paahda auringonkukansiemeniä 165 °C noin 10 minuuttia. Tarjoa keiton lisukkeena.

Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C. 


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta. 

edellinen
Valkopapu-juuressosekeitto
seuraava
Papu-maapähkinäpata
edellinen
Valkopapu-juuressosekeitto
seuraava
Papu-maapähkinäpata