Ingredienser
-
1600 g Tomatkross
-
1 l Vatten
-
7.5 dl Havregrädde
-
30 g Grönsaksbuljongpulver
-
30 g Balsamvinäger
-
20 g Socker
-
4 g Vitlökspulver
-
4 g Krossad svartpeppar
-
2 g Torkad oregano
-
2 g Torkad basilika
-
2 g Torkad timjan
-
15 g Joderat salt
-
800 g Fullkornspennepasta
-
600 g Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt
-
400 g Vita bönorkonserverade
-
300 g Löktärningar
-
200 g Paprikatärningar
-
200 g Ärterfryst
-
200 g Vegansk riven ost
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 250 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 5,2 kg
Vegansk
Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS
Klimatavtrycket för en portion (gratäng 250 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Kalltillredning
Mät färdigt upp alla ingredienser. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ihop tomatkross, vatten, kryddor och havregrädde. Tillsätt pasta, Tarhurin-rouhe,bondbönsprodukt, paprikatärningar, lökbitar, vita bönor och ärter. Häll i en form (1/1 GN 100) och strö riven vegansk ost över ytan. Grädda med kombifunktion i 160oC (50% ånga) i ca. 50 minuter.
Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.
Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.