Lins-masalasoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2.8 l Vatten
2000 g Gröna konserverade linser
1000 g Potatistärningar kokta
1000 g Tomatkross
600 g Zucchinitärningar fryst
200 g Löktärningar
100 g Tomatpuré
50 g Rypsolja
40 g Vitlökskross
40 g Grönsaksbuljongpulver
20 g Garam masala krydda
20 g Socker
4 g Krossad svartpeppar
3 g Gurkmeja
2 g Kardemumma
16 g Joderat salt
1 l Havregrädde

Näringsvärden

288,56 kJ /68,97 kcal
Energi
2,56 g
Fett
0,47 g
Mättat fett
8,08 g
Kolhydrater
0,98 g
Kostfiber
2,55 g
Protein
0,51 g
Salt
Skriv ut

Lins-masalasoppa

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 8,0 kg.

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M,VS

Klimatavtrycket för en portion (400 g soppa): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

OBS. Havregrädde innehåller gluten under 100mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Kalltillredning

Sila och skölj linserna och låt dem rinna av. Lägg alla ingredienser förutom havregrädden i en GN-form, och bered i ugn med ångfunktionen under lock. Rör om rätten emellanåt. Tillsätt havregrädden då rättens temperatur uppnått + 80oC, och fortsätt grädda en stund till. Smaka av rätten.

TIPS! Använd färsk zucchini då den är i säsong.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Bondböns-pastaform
seuraava
Kryddig bönsoppa
edellinen
Bondböns-pastaform
seuraava
Kryddig bönsoppa