Lins-masalasoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2.8 l vatten
2000 g gröna konserverade linser
1000 g potatistärningar kokta
1000 g tomatkross
600 g zucchinitärningar fryst
200 g löktärningar
100 g tomatpuré
50 g rypsolja
40 g vitlökskross
40 g grönsaksbuljongpulver
20 g garam masala krydda
20 g socker
4 g krossad svartpeppar
3 g gurkmeja
2 g kardemumma
16 g joderat salt
1 l havregrädde 15% glutenfri

Näringsvärden

288,56 kJ /68,97 kcal
Energi
2,56 g
Fett
0,47 g
Mättat fett
8,08 g
Kolhydrater
0,98 g
Kostfiber
2,55 g
Protein
0,51 g
Salt
Skriv ut

Lins-masalasoppa

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 8,000 kg.

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M,VS

Klimatavtrycket för en portion (400 g soppa): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

OBS. Havregrädde innehåller gluten under 100mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Kalltillredning

Sila och skölj linserna och låt dem rinna av. Lägg alla ingredienser förutom havregrädden i en GN-form, och bered i ugn med ångfunktionen under lock. Rör om rätten emellanåt. Tillsätt havregrädden då rättens temperatur uppnått + 80oC, och fortsätt grädda en stund till. Smaka av rätten.

TIPS! Använd färsk zucchini då den är i säsong.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Bondböns-pastaform
seuraava
Kryddig bönsoppa
edellinen
Bondböns-pastaform
seuraava
Kryddig bönsoppa