Raaka-aineet
-
2.8 l Vesi
-
2000 g Vihreä säilykelinssi
-
1000 g Perunakuutiokypsä
-
1000 g Tomaattimurska
-
600 g Kesäkurpitsakuutiopakaste
-
200 g Sipulikuutio
-
100 g Tomaattisose
-
50 g Rypsiöljy
-
40 g Valkosipulimurska
-
40 g Kasvisliemijauhe
-
20 g Garam masala-mausteseos
-
20 g Sokeri
-
4 g Mustapippurirouhe
-
3 g Kurkuma
-
2 g Kardemumma
-
16 g Jodioitu suola
-
1 l Kaurakerma
Lisätiedot
Annoskoko: 400 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 8,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni
Merkinnät: VEG, M, VS
HUOM! Kaurakerma sisältää gluteenia alle 100mg/kg, mikä sopii suurimmalle osalle keliakiaa sairastavista.
Annoksen (400 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Huuhtele ja valuta linssit. Laita kaikki ainekset kaurakermaa lukuun ottamatta GN-astiaan ja hauduta uunissa höyrytoiminnolla kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C. Lisää kaurakerma ja jatka kuumennusta vielä hetki. Tarkista maku.
VINKKI! Käytä tuoretta kesäkurpitsaa sen ollessa sesongissa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.