Linssi-masalakeitto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
2.8 l vesi
2000 g vihreä säilykelinssi
1000 g perunakuutio kypsä
1000 g tomaattimurska
600 g kesäkurpitsakuutio pakaste
200 g sipulikuutio
100 g tomaattisose
50 g rypsiöljy
40 g valkosipulimurska
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
20 g garam masala -mausteseos
20 g sokeri
4 g mustapippurirouhe
3 g kurkuma
2 g kardemumma
16 g jodioitu suola
1 l kaurakerma 15% gluteeniton

Ravintoarvot

288,56 kJ /68,97 kcal
Energia
2,56 g
Rasva
0,47 g
Tyydyttyneet rasvahapot
8,08 g
Hiilihydraatti
0,98 g
Ravintokuitu
2,55 g
Proteiini
0,51 g
Suola
Tulosta

Linssi-masalakeitto

Ainekset

Valmistusohje

Jaa

Annoskoko: 400 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 8,000 kg

Vegaaninen

Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs

Annoksen (400 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Kylmävalmistusohje

Huuhtele ja valuta linssit. Laita kaikki ainekset kaurakermaa lukuun ottamatta GN-astiaan ja hauduta uunissa höyrytoiminnolla kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C. Lisää kaurakerma ja jatka kuumennusta vielä hetki. Tarkista maku.  

VINKKI! Käytä tuoretta kesäkurpitsaa sen ollessa sesongissa.

Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C. 


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta. 

edellinen
Mausteinen papukeitto
seuraava
Härkäpapu-pastavuoka
edellinen
Mausteinen papukeitto
seuraava
Härkäpapu-pastavuoka