Raaka-aineet
-
3 l Vesi
-
1600 g Papusekoitussäilyke
-
1200 g Perunakuutiokypsä
-
1000 g Tomaattimurska
-
800 g Juuressuikalesekotus
-
800 g Maissi
-
50 g Rypsiöljy
-
40 g Kasvisliemijauhe
-
40 g Sokeri
-
30 g Valkosipulimurska
-
6 g Juustokumina
-
6 g Mustapippurirouhe
-
3 g Kuivattu oregano
-
6 g Jodioitu suola
-
40 g Persiljapakaste
Lisätiedot
PerAnnoskoko: noin 400 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,950 kg
Vegaaninen
Allergeenit: Ei allergeenejä
Merkinnät: VEG, M, G, VS
Annoksen (400 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Valuta ja huuhtele pavut. Mittaa kaikki ainekset persiljaa lukuun ottamatta GN-astiaan. Kuumenna uunissa höyrytoiminnolla kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on +80°C. Lisää persilja ja tarkista maku.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Huom! Reseptillä valmistettu ruoka onnistuu parhaiten, mikäli nesteen lisää keiton joukkoon mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.