Kryddig bönsoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
3 l Vatten
1600 g Blandade bönor konserverade
1200 g Potatistärningar kokta
1000 g Tomatkross
800 g Blandade rotsaker i strimlor
800 g Majs
50 g Rypsolja
40 g Grönsaksbuljongpulver
40 g Socker
30 g Vitlökskross
6 g Spiskummin
6 g Krossad svartpeppar
3 g Torkad oregano
6 g Joderat salt
40 g Persilja fryst

Näringsvärden

368,14 kJ /87,99 kcal
Energi
1,63 g
Fett
0,21 g
Mättat fett
12,95 g
Kolhydrater
3,19 g
Kostfiber
3,54 g
Protein
0,51 g
Salt
Skriv ut

Kryddig bönsoppa

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: ca. 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,95 kg

Vegansk

Allergener: Inga allergener
Märkningar: VEG, M, G, VS

Klimatavtycket för en portion (400 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mät upp alla ingredienser förutom persiljan i en GN-form. Tillred i ugn med ångfunktion under lock. Rör om emellanåt. Fortsätt gräddningen tills rättens temperatur är +80oC.Tillsätt persiljan och smaka av.

OBS! Rätten lyckas bäst om man tillsätter vätskan i soppan så sent som möjligt.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Lins-masalasoppa
seuraava
Rödbets-baljhavrefrestelse
edellinen
Lins-masalasoppa
seuraava
Rödbets-baljhavrefrestelse