Ainekset
-
3 l vesi
-
1600 g papusekoitussäilyke
-
1200 g perunakuutiokypsä
-
1000 g tomaattimurska
-
800 g juuressuikalesekotus
-
800 g maissi
-
50 g rypsiöljy
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
40 g sokeri
-
30 g valkosipulimurska
-
6 g juustokumina
-
6 g mustapippurirouhe
-
3 g kuivattu oregano
-
6 g jodioitu suola
-
40 g persiljapakaste
Valmistusohje
PerAnnoskoko: noin 400 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,950 kg
Vegaaninen
Allergeenit: Ei allergeenejä
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (400 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Valuta ja huuhtele pavut. Mittaa kaikki ainekset persiljaa lukuun ottamatta GN-astiaan. Kuumenna uunissa höyrytoiminnolla kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on +80°C. Lisää persilja ja tarkista maku.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Huom! Reseptillä valmistettu ruoka onnistuu parhaiten, mikäli nesteen lisää keiton joukkoon mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.