Ainekset
-
50 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
3.2 l vesi
-
1600 g peruna-sipulisekoituspakaste
-
1600 g valkopapusäilyke
-
600 g bataattikuutiopakaste
-
600 g porkkanakuutiopakaste
-
30 g valkosipulimurska
-
4 g mustapippurirouhe
-
1 g kuivattu timjami
-
12 g jodioitu suola
-
6 dl kaurakerma 15% gluteeniton
Valmistusohje
Annoskoko: 375 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,500 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (375 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja kasvisliemijauhe. Lisää joukkoon peruna-sipulisekoitus, porkkana- ja bataattikuutiot sekä mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää kaurakerma. Kiehauta ja soseuta. Tarkista maku.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Valkopapu-juuressosekeiton kylmävalmistusreseptin löydät täältä.