Ingredienser
-
50 g Grönsaksbuljongpulver
-
3.2 l Vatten
-
1600 g Potatis-lökblandningfryst
-
1600 g Vita bönorkonserverade
-
600 g Batattärningarfrysta
-
600 g Morotstärningarfrysta
-
30 g Vitlökskross
-
4 g Krossad svartpeppar
-
1 g Torkad timjan
-
12 g Joderat salt
-
6 dl Havregrädde
Tillredning
Portionsstorlek: 375 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,5 kg
Vegansk
Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M,VS
OBS. Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.
Klimatavtrycket för en portion (soppa 375 g): 0,2 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Tillsätt potatis-lökblandning, bönor, morots- och batattärningar och kryddor. Koka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt havregrädde. Koka upp och mosa soppan. Smaka av.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på rotsakspurésoppa med vita bönor med kalltillredning finns här.