Rotsakspurésoppa med vita bönor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g Grönsaksbuljongpulver
3.2 l Vatten
1600 g Potatis-lökblandning fryst
1600 g Vita bönor konserverade
600 g Batattärningar frysta
600 g Morotstärningar frysta
30 g Vitlökskross
4 g Krossad svartpeppar
1 g Torkad timjan
12 g Joderat salt
6 dl Havregrädde

Näringsvärden

65,79 kcal / 275,26 kJ
Energi
1,44 g
Fett
0,33 g
Mättat fett
9,23 g
Kolhydrater
2,20 g
Kostfiber
2,20 g
Protein
0,48 g
Salt
Skriv ut

Rotsakspurésoppa med vita bönor

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 375 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,5 kg

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M,VS

OBS. Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (soppa 375 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Tillsätt potatis-lökblandning, bönor, morots- och batattärningar och kryddor. Koka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt havregrädde. Koka upp och mosa soppan. Smaka av.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på rotsakspurésoppa med vita bönor med kalltillredning finns här.

edellinen
Spenatpannkaka med äppel- och lingonkompott
seuraava
Blomkåls- och kikärtskorma
edellinen
Spenatpannkaka med äppel- och lingonkompott
seuraava
Blomkåls- och kikärtskorma