Ainekset
-
2.8 l vesi
-
2000 g vihreä säilykelinssi
-
1000 g perunakuutiokypsä
-
1000 g tomaattimurska
-
600 g kesäkurpitsakuutiopakaste
-
200 g sipulikuutio
-
100 g tomaattisose
-
50 g rypsiöljy
-
40 g valkosipulimurska
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
20 g garam masala -mausteseos
-
20 g sokeri
-
4 g mustapippurirouhe
-
3 g kurkuma
-
2 g kardemumma
-
16 g jodioitu suola
-
1 l kaurakerma 15% gluteeniton
Valmistusohje
Annoskoko: 400 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 8,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (400 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Siivilöi, huuhtele ja valuta linssit. Laita kaikki ainekset kaurakermaa lukuun ottamatta pataan ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää kaurakerma ja tarkista maku.
VINKKI! Käytä tuoretta kesäkurpitsaa sen ollessa sesongissa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Linssi-masalakeiton kylmävalmistusreseptin löydät täältä.