Ingredienser
-
2.8 l Vatten
-
2000 g Gröna konserverade linser
-
1000 g Potatistärningarkokta
-
1000 g Tomatkross
-
600 g Zucchinitärningarfryst
-
200 g Löktärningar
-
100 g Tomatpuré
-
50 g Rypsolja
-
40 g Vitlökskross
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
20 g Garam masala krydda
-
20 g Socker
-
4 g Krossad svartpeppar
-
3 g Gurkmeja
-
2 g Kardemumma
-
16 g Joderat salt
-
1 l Havregrädde
Tillredning
Portionsstorlek: 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 8,0 kg.
Vegansk
Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M,VS
OBS. Havregrädde innehåller gluten under 100mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.
Klimatavtrycket för en portion (400 g soppa): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Sila och skölj linserna och låt dem rinna av. Lägg alla ingredienser förutom havregrädde i en gryta och koka på mild värme i ca. 20 minuter. Tillsätt havregrädden och smaka av.
TIPS! Använd färsk zucchini då den är i säsong.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Receptet på lins-masalasoppa med kalltillredningmetoden finns här.