Lins-masalasoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2.8 l Vatten
2000 g Gröna konserverade linser
1000 g Potatistärningar kokta
1000 g Tomatkross
600 g Zucchinitärningar fryst
200 g Löktärningar
100 g Tomatpuré
50 g Rypsolja
40 g Vitlökskross
40 g Grönsaksbuljongpulver
20 g Garam masala krydda
20 g Socker
4 g Krossad svartpeppar
3 g Gurkmeja
2 g Kardemumma
16 g Joderat salt
1 l Havregrädde

Näringsvärden

288,56 kJ / 68,97 kcal
Energi
2,56 g
Fett
0,47 g
Mättat fett
8,08 g
Kolhydrater
0,98
Kostfiber
2,55 g
Protein
0,51 g
Salt
Skriv ut

Lins-masalasoppa

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 8,0 kg.

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M,VS

OBS. Havregrädde innehåller gluten under 100mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (400 g soppa): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Sila och skölj linserna och låt dem rinna av. Lägg alla ingredienser förutom havregrädde i en gryta och koka på mild värme i ca. 20 minuter. Tillsätt havregrädden och smaka av.

TIPS! Använd färsk zucchini då den är i säsong.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Receptet på lins-masalasoppa med kalltillredningmetoden finns här.

 

edellinen
Kryddig bönsoppa
seuraava
Tikka Masala med kikärter
edellinen
Kryddig bönsoppa
seuraava
Tikka Masala med kikärter