Ingredienser
-
3 l Vatten
-
1600 g Blandade bönorkonserverade
-
1200 g Potatistärningarkokta
-
1000 g Tomatkross
-
800 g Blandade rotsaker i strimlorfryst
-
800 g Majs
-
50 g Rypsolja
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
40 g Socker
-
30 g Vitlökskross
-
30 g Citronsaft
-
6 g Spiskummin
-
6 g Krossad svartpeppar
-
6 g Joderat salt
-
3 g Torkad oregano
-
40 g Persiljafryst
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,95 kg
Vegansk
Allergener: Inga allergener
Märkningar: VEG, M, G, VS
Klimatavtycket för en portion (400 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg alla ingredienser förutom persiljan i en gryta och koka på mild värme i 30 minuter. Tillsätt persiljan. Smaka av rätten.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på kryddig bönsoppa med kalltillredningsmetoden finns här.