Ingredienser
-
600 g Skogssvamp i tärningarkonserverade
-
60 g Mjölkfritt margarin
-
200 g Löktärningar
-
60 g Halvgrovt vetemjöl
-
10 g Grönsaksbuljongpulver
-
3 dl Havregrädde
-
7 dl Vatten
-
2 g Torkad timjan
-
2 g Krossad svartpeppar
-
7 g Joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 100 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 1,95 kg
Vegansk
Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS
Klimatavtrycket för en portion (seitanlimpa 130 g, skogsvampsås 100 g och kokt potatis): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Sila svamptärningarna och låt dem rinna av. Smält margarinet i en panna. Fräs lökbitarna och svampbitarna i margarinet, tills de blir litet brynta. Strö vetemjölet på pannan och vänd om blandningen en stund tills mjölet blir litet brynt. Tillsätt vatten lite i sänder och rör om hela tiden. Tillsätt därefter grönsaksbuljongpulver, havregrädde och kryddor. Koka upp och smaka av.