Bön- och batatmafé

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g Rypsolja
200 g Löktärningar
1500 g Stora rotsakskuber fryst
500 g Tomatkross
1.1 l Vatten
225 g Osötat jordnötssmör
50 g Ingefärspasta
40 g Grönsaksbuljongpulver
20 g Vitlökskross
4 g Paprikapulver
4 g Krossad svartpeppar
10 g Joderat salt
1000 g Svartögda bönor konserverade
20 g Citronsaft
20 g Majsstärkelse

Näringsvärden

401,63 kJ / 95,99 kcal
Energi
4,54 g
Fett
0,66 g
Mättat fett
7,91 g
Kolhydrater
3,67 g
Kostfiber
4,04 g
Protein
0,76 g
Salt
Skriv ut

Bön- och batatmafé

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,0 kg

Vegansk

Allergener: Jordnöt
Märningar: VEG, M, G, VS , A (jordnöt)

Klimatavtrycket för en portion (sås 200 g och korngryn 195 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp rypsoljan i en gryta/kastrull och fräs löken i den en stund. Tillsätt rotsaker, tomatkross, vatten, jordnötssmör, grönsaksbuljong och kryddor. Koka på mild värme i ca. 10 minuter.

Tillsätt de sköljda och avrunna bönorna. Koka upp. Tillsätt citronsaft och majsstärkelse, upplöst i litet vatten. Koka upp och smaka av.

Servera med korngryn.


Använder ni kalltillredningsmetoden i er mattjänst? Recept på bön-rotsaksmafé med kalltillredning fiins här.

edellinen
Bön- och jordnötsgryta
seuraava
Skogssvampsås
edellinen
Bön- och jordnötsgryta
seuraava
Skogssvampsås