Ingredienser
-
50 g Rypsolja
-
200 g Löktärningar
-
1500 g Stora rotsakskuberfryst
-
500 g Tomatkross
-
1.1 l Vatten
-
225 g Osötat jordnötssmör
-
50 g Ingefärspasta
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
20 g Vitlökskross
-
4 g Paprikapulver
-
4 g Krossad svartpeppar
-
10 g Joderat salt
-
1000 g Svartögda bönorkonserverade
-
20 g Citronsaft
-
20 g Majsstärkelse
Tillredning
Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,0 kg
Vegansk
Allergener: Jordnöt
Märningar: VEG, M, G, VS , A (jordnöt)
Klimatavtrycket för en portion (sås 200 g och korngryn 195 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Hetta upp rypsoljan i en gryta/kastrull och fräs löken i den en stund. Tillsätt rotsaker, tomatkross, vatten, jordnötssmör, grönsaksbuljong och kryddor. Koka på mild värme i ca. 10 minuter.
Tillsätt de sköljda och avrunna bönorna. Koka upp. Tillsätt citronsaft och majsstärkelse, upplöst i litet vatten. Koka upp och smaka av.
Servera med korngryn.
Använder ni kalltillredningsmetoden i er mattjänst? Recept på bön-rotsaksmafé med kalltillredning fiins här.