Bön- och batatmafé

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1.1 l Vatten
20 g Kallsvällande stärkelse
500 g Tomatkross
225 g Osötat jordnötssmör
50 g Rypsolja
50 g Ingefärspasta
40 g Grönsaksbuljongpulver
20 g Vitlökskross
20 g Citronsaft
4 g Paprikapulver
4 g Krossad svartpeppar
10 g Joderat salt
1500 g Stora rotsakskuber frozen
1000 g Svartögda bönor canned
200 g Löktärningar

Näringsvärden

401,63 kJ / 95,99 kcal
Energi
4,54 g
Fett
0,66 g
Mättat fett
7,91 g
Kolhydrater
4,04 g
Protein
0,76 g
Salt
Skriv ut

Bön- och batatmafé

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,0 kg

Vegansk

Allergener: Jordnöt
Märningar: VEG, M, G, VS , A (jordnöt)

Klimatavtrycket för en portion (sås 200 g och korngryn 195 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Temperera frysprodukterna över natten i kylen. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda stärkelsen i vattnet under kraftig vispning. Tillsätt tomatkross, jordnötssmör och kryddor. Tillsätt bönorna, lök- och rotsakstärningarna i såsen och blanda om. Koka i en kastrull på mild värme, eller i ugn med kombifunktion i 140oC (50% ånga) under lock. Rör om emellanåt. Fortsätt gräddningen tills matens inre temperatur är +80oC.

Servera med korngryn.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Linsbatatgryta
seuraava
Bön- och jordnötsgryta
edellinen
Linsbatatgryta
seuraava
Bön- och jordnötsgryta