Linsbatatgryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2 l Vatten
1000 g Tomatkross
100 g Tomatpuré
500 g Kokosmjölk
800 g Röda linser torkad
1000 g Batattärningar fryst
200 g Löktärningar
50 g Rypsolja
40 g Grönsaksbuljongpulver
30 g Vitlökskross
30 g Ingefärspasta
5 g Spiskummin
2 g Malen ingefära
2 g Malen kanel
2 g Muskotnöt
14 g Joderat salt

Näringsvärden

108,64 kcal / 454,58 kJ
Energi
3,67 g
Fett
2,08 g
Mättat fett
12,98 g
Kolhydrater
2,00 g
Kostfiber
4,80 g
Protein
0,73 g
Salt
Skriv ut

Linsbatatgryta

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 245 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,9 kg

Vegansk

Allergener: Inga allergener
Märkningar: VEG, M, G, VS

Klimatavtrycket för en portion (gryta 245 g och korngryn 195 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Skölj linserna och låt dem rinna av. Mät upp alla ingredienser färdigt. Blanda ihop vatten, tomatkross, tomatpuré och kokosmjölk. Tillsätt batattärningar, linser, löktärningar, rypsolja och kryddor i vätskan och blanda om. Grädda i ugn med kombifunktion i 140oC (50% ånga), tills linserna är färdiga.

Servera med närodlade matkorn.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Blomkåls- och kikärtskorma
seuraava
Bön- och batatmafé
edellinen
Blomkåls- och kikärtskorma
seuraava
Bön- och batatmafé