Linssi-bataattimuhennos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
2 l vesi
1000 g tomaattimurska
100 g tomaattisose
500 g kookosmaito
800 g punainen linssi kuivattu
1000 g bataattikuutio pakaste
200 g sipulikuutio
50 g rypsiöljy
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
30 g valkosipulimurska
30 g inkivääritahna
5 g juustokumina
2 g jauhettu inkivääri
2 g jauhettu kaneli
2 g muskottipähkinä
14 g jodioitu suola

Ravintoarvot

108,64 kcal / 454,58 kJ
Energia
3,67 g
Rasva
2,08 g
Tyydyttyneet rasvahapot
12,98 g
Hiilihydraatti
2,00 g
Ravintokuitu
4,80 g
Proteiini
0,73 g
Suola
Tulosta

Linssi-bataattimuhennos

Ainekset

Valmistusohje

Jaa

Annoskoko: 245 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,900 kg

Vegaaninen

Allergeenit: Ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs

Annoksen (muhennos 245 g ja ohrasuurimoita 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Kylmävalmistusohje

Huuhtele ja valuta linssit. Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Sekoita vesi, tomaattimurska ja -sose sekä kookosmaito keskenään. Lisää bataattikuutiot, linssit, sipulikuutiot, rypsiöljy ja mausteet, sekoita. Kypsennä uunissa yhdistelmätoiminnolla +140°C (50% höyry), kunnes linssit ovat kypsiä.  

Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C. 

Tarjoa lähituotetun täysjyväohran kanssa.


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta. 

edellinen
Papu-juuresmafé
seuraava
Kukkakaali-kikhernekorma
edellinen
Papu-juuresmafé
seuraava
Kukkakaali-kikhernekorma