Ainekset
-
2 l Vesi
-
1000 g Tomaattimurska
-
100 g Tomaattisose
-
500 g Kookosmaito
-
800 g Punainen linssikuivattu
-
1000 g Bataattikuutiopakaste
-
200 g Sipulikuutio
-
50 g Rypsiöljy
-
40 g Kasvisliemijauhe
-
30 g Valkosipulimurska
-
30 g Inkivääritahna
-
5 g Juustokumina
-
2 g Jauhettu inkivääri
-
2 g Jauhettu kaneli
-
2 g Muskottipähkinä
-
14 g Jodioitu suola
Valmistusohje
Annoskoko: 245 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,900 kg
Vegaaninen
Allergeenit: Ei allergeeneja
Merkinnät: VEG, M, G, VS
Annoksen (muhennos 245 g ja ohrasuurimoita 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Huuhtele ja valuta linssit. Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Sekoita vesi, tomaattimurska ja -sose sekä kookosmaito keskenään. Lisää bataattikuutiot, linssit, sipulikuutiot, rypsiöljy ja mausteet, sekoita. Kypsennä uunissa yhdistelmätoiminnolla +140°C (50% höyry), kunnes linssit ovat kypsiä.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Tarjoa lähituotetun täysjyväohran kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.