Linssi-bataattimuhennos

Jaa resepti sosiaalisessa mediassa:

Tai voit vain kopioida osoitteen ja jakaa sen

Raaka-aineet

Muokkaa annosmäärää:
2 l Vesi
1000 g Tomaattimurska
100 g Tomaattisose
500 g Kookosmaito
800 g Punainen linssi kuivattu
1000 g Bataattikuutio pakaste
200 g Sipulikuutio
50 g Rypsiöljy
40 g Kasvisliemijauhe
30 g Valkosipulimurska
30 g Inkivääritahna
5 g Juustokumina
2 g Jauhettu inkivääri
2 g Jauhettu kaneli
2 g Muskottipähkinä
14 g Jodioitu suola

Ravintoarvot (per 100 g)

108,64 kcal / 454,58 kJ
Energia
3,67 g
Rasva
2,08 g
Tyydyttyneet rasvahapot
12,98 g
Hiilihydraatti
2,00 g
Ravintokuitu
4,80 g
Proteiini
0,73 g
Suola
Tulosta

Linssi-bataattimuhennos

Lentil and sweet potato stew | Lins- och batatgryta

Raaka-aineet

Lisätiedot

Jaa

Annoskoko: 245 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,900 kg

Vegaaninen

Allergeenit: Ei allergeeneja
Merkinnät: VEG, M, G, VS

Annoksen (muhennos 245 g ja ohrasuurimoita 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Kylmävalmistusohje

Huuhtele ja valuta linssit. Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Sekoita vesi, tomaattimurska ja -sose sekä kookosmaito keskenään. Lisää bataattikuutiot, linssit, sipulikuutiot, rypsiöljy ja mausteet, sekoita. Kypsennä uunissa yhdistelmätoiminnolla +140°C (50% höyry), kunnes linssit ovat kypsiä.  

Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C. 

Tarjoa lähituotetun täysjyväohran kanssa.


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta. 

admin

edellinen
Papu-juuresmafé
seuraava
Kukkakaali-kikhernekorma
edellinen
Papu-juuresmafé
seuraava
Kukkakaali-kikhernekorma