Papu-juuresmafé

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
1.1 l Vesi
20 g Kylmätärkkelys
500 g Tomaattimurska
225 g Makeuttamaton maapähkinävoi
50 g Rypsiöljy
50 g Inkivääritahna
40 g Kasvisliemijauhe
20 g Valkosipulimurska
20 g Sitruunamehu
4 g Paprikajauhe
4 g Mustapippurirouhe
10 g Jodioitu suola
1500 g Isot juureskuutiot pakaste
1000 g Mustasilmäpapu säilyke
200 g Sipulikuutio

Ravintoarvot

401,63 kJ / 95,99 kcal
Energia
4,54 g
Rasva
0,66 g
Tyydyttyneet rasvahapot
7,91 g
Hiilihydraatti
4,04 g
Proteiini
0,76 g
Suola
Tulosta

Papu-juuresmafé

Ainekset

Valmistusohje

Jaa

Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg

Vegaaninen

Allergeenit: maapähkinä
Merkinnät: VEG, M, G, VS, A

Annoksen (kastikkeen 200 g ja ohrasuurimoiden 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Kylmävalmistusohje

Temperoi pakastetut juureskuutiot yön yli kylmiössä. Huuhtele ja valuta pavut. Sekoita kylmätärkkelys veteen voimakkaasti vatkaten. Lisää tomaattimurska, maapähkinävoi ja mausteet. Yhdistä pavut, juureskuutiot ja sipulikuutiot kastikkeeseen, sekoita. Kuumenna kattilassa miedolla lämmöllä tai uunissa yhdistelmätoiminnolla 140°C (höyry 50%) kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C.  

Tarjoa ohrasuurimoiden kanssa.

Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C. 


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta. 

edellinen
Papu-maapähkinäpata
seuraava
Linssi-bataattimuhennos
edellinen
Papu-maapähkinäpata
seuraava
Linssi-bataattimuhennos