Tikka Masala med kikärter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g Rypsolja
200 g Löktärningar
10 g Garam masala krydda
2 g Kardemumma
2000 g Kikärter konserverade
1000 g Tomatkross
100 g Tomatpuré
4 dl Vatten
40 g Grönsaksbuljongpulver
30 g Ingefärspasta
20 g Vitlökskross
5 g Socker
8 g Joderat salt
5 dl Havregrädde
50 g Majsstärkelse

Näringsvärden

489,21 kJ / 116,92 kcal
Energi
4,23 g
Fett
0,71 g
Mättat fett
12,97 g
Kolhydrater
3,15 g
Kostfiber
4,85 g
Protein
0,70 g
Salt
Skriv ut

Tikka Masala med kikärter

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,0 kg

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS

OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (200 g Tikka Masala och 195 g korngryn): 0,3 g CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken och de torra kryddorna i oljan en stund.

Tillsätt de sköljda och avrunna kikärterna, tomatkross, tomatpuré, grönsaksbuljongpulver, vitlökskross, ingefärspasta, vatten, socker och salt. Koka på mild värme i 15 minuter.

Tillsätt havregrädden och majsstärkelsen, upplöst i en skvätt vatten. Koka upp och smaka av rätten.

Servera med korngryn.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på Tikka Masala med kikärter med kalltillredning finns här.

edellinen
Lins-masalasoppa
seuraava
Kikärtsaprikosgryta
edellinen
Lins-masalasoppa
seuraava
Kikärtsaprikosgryta