Ingredienser
-
50 g Rypsolja
-
200 g Löktärningar
-
10 g Garam masala krydda
-
2 g Kardemumma
-
2000 g Kikärterkonserverade
-
1000 g Tomatkross
-
100 g Tomatpuré
-
4 dl Vatten
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
30 g Ingefärspasta
-
20 g Vitlökskross
-
5 g Socker
-
8 g Joderat salt
-
5 dl Havregrädde
-
50 g Majsstärkelse
Tillredning
Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,0 kg
Vegansk
Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS
OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.
Klimatavtrycket för en portion (200 g Tikka Masala och 195 g korngryn): 0,3 g CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken och de torra kryddorna i oljan en stund.
Tillsätt de sköljda och avrunna kikärterna, tomatkross, tomatpuré, grönsaksbuljongpulver, vitlökskross, ingefärspasta, vatten, socker och salt. Koka på mild värme i 15 minuter.
Tillsätt havregrädden och majsstärkelsen, upplöst i en skvätt vatten. Koka upp och smaka av rätten.
Servera med korngryn.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på Tikka Masala med kikärter med kalltillredning finns här.