Tikka Masala med kikärter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
4 dl Vatten
50 g Kallsvällande stärkelse
5 dl Havregrädde
1000 g Tomatkross
100 g Tomatpuré
50 g Rypsolja
40 g Grönsaksbuljongpulver
30 g Ingefärspasta
20 g Vitlökskross
10 g Garam masala krydda
5 g Socker
2 g Kardemumma
8 g Joderat salt
2000 g Kikärter konserverade
200 g Löktärningar

Näringsvärden

489,21 kJ / 116,92 kcal
Energi
4,23 g
Fett
0,71 g
Mättat fett
12,97 g
Kolhydrater
3,15 g
Kostfiber
4,85 g
Protein
0,70 g
Salt
Skriv ut

Tikka Masala med kikärter

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,0 kg

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS

OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (200 g Tikka Masala och 195 g korngryn): 0,3 g CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mät färdigt upp alla ingredienserna. Tillsätt stärkelsen i vattnet under kraftig vispning. Tillsätt havregrädde, tomatkross, tomatpuré och rypsolja samt kryddor. Tillsätt kikärter och lök i såsen och blanda om. Grädda i ugn med kombifunktion i 140oC (50% ånga). Blanda om emellanåt. Fortsätt grädda tills matens temperatur är över +80oC.

Servera med korngryn.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Kikärtsaprikosgryta
seuraava
Blomkåls- och kikärtskorma
edellinen
Kikärtsaprikosgryta
seuraava
Blomkåls- och kikärtskorma