Raaka-aineet
-
4 dl Vesi
-
50 g Kylmätärkkelys
-
5 dl Kaurakerma
-
1000 g Tomaattimurska
-
100 g Tomaattisose
-
50 g Rypsiöljy
-
40 g Kasvisliemijauhe
-
30 g Inkivääritahna
-
20 g Valkosipulimurska
-
10 g Garam masala-mausteseos
-
5 g Sokeri
-
2 g Kardemumma
-
8 g Jodioitu suola
-
2000 g Kikhernesäilyke
-
200 g Sipulikuutio
Lisätiedot
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni
Merkinnät: VEG, M, VS
HUOM! Kaurakerma sisältää gluteenia alle 100mg/kg, mikä sopii suurimmalle osalle keliakiaa sairastavista.
Annoksen (kastike 200 g ja ohrasuurimoiden 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Lisää kylmätärkkelys veteen voimakkaasti sekoittaen. Lisää kaurakerma, tomaattimurska, tomaattisose ja rypsiöljy sekä mausteet. Yhdistä kikherneet ja sipulit kastikkeeseen ja sekoita. Kuumenna uunissa yhdistelmätoiminnolla 140°C (50 % höyry) välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on yli +80°C.
Tarjoa ohrasuurimoiden kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.