Kikherneitä Tikka Masala

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
4 dl Vesi
50 g Kylmätärkkelys
5 dl Kaurakerma
1000 g Tomaattimurska
100 g Tomaattisose
50 g Rypsiöljy
40 g Kasvisliemijauhe
30 g Inkivääritahna
20 g Valkosipulimurska
10 g Garam masala-mausteseos
5 g Sokeri
2 g Kardemumma
8 g Jodioitu suola
2000 g Kikherne säilyke
200 g Sipulikuutio

Ravintoarvot

489,21 kJ / 116,92 kcal
Energia
4,23 g
Rasva
0,71 g
Tyydyttyneet rasvahapot
12,97 g
Hiilihydraatti
3,15 g
Ravintokuitu
4,85 g
Proteiini
0,70 g
Suola
Tulosta

Kikherneitä Tikka Masala

Ainekset

Valmistusohje

Jaa

Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg

Vegaaninen

Allergeenit: gluteeni
Merkinnät: VEG, M, VS

HUOM! Kaurakerma sisältää gluteenia alle 100mg/kg, mikä sopii suurimmalle osalle keliakiaa sairastavista.

Annoksen (kastike 200 g ja ohrasuurimoiden 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Kylmävalmistusohje

Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Lisää kylmätärkkelys veteen voimakkaasti sekoittaen. Lisää kaurakerma, tomaattimurska, tomaattisose ja rypsiöljy sekä mausteet. Yhdistä kikherneet ja sipulit kastikkeeseen ja sekoita. Kuumenna uunissa yhdistelmätoiminnolla 140°C (50 % höyry) välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on yli +80°C.

Tarjoa ohrasuurimoiden kanssa.  

Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.  


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta. 

edellinen
Kukkakaali-kikhernekorma
seuraava
Kikherne-aprikoosipata
edellinen
Kukkakaali-kikhernekorma
seuraava
Kikherne-aprikoosipata