Kikärtsaprikosgryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
6 dl Vatten
1200 g Tomatkross
50 g Tomatpuré
5 dl Havregrädde
1200 g Kikärter
1000 g Stora rotsakskuber
200 g Löktärningar
200 g Aprikoskross
50 g Rypsolja
30 g Vitlökskross
20 g Socker
15 g Persilja
4 g Spiskummin
4 g Krossad svartpeppar
2 g Malen kanel
2 g Kardemumma
2 g Malen ingefära
10 g Joderat salt

Näringsvärden

386,18 kJ / 92,30 kcal
Energi
3,36 g
Fett
0,56 g
Mättat fett
10,70 g
Kolhydrater
2,93 g
Kostfiber
0,64 g
Salt
Skriv ut

Kikärtsaprikosgryta

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 230 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,6 kg

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS

OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (gryta 230 g och fullkornscouscous 130 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät upp alla ingredienser färdigt. Om du använder frysprodukter, temperera dem i kylen över natten. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda ihop vatten, tomatkross, tomatpuré och havregrädde. Tillsätt kikärter, rotsakstärningar, löktärningar, aprikoskross, rypsolja och kryddor i såsen. Grädda i ugn med kombifunktion i 140oC (50% ånga). Rör om ibland. Fortsatt grädda tills matens inre temperatur är över +80oC.

Servera med fullkornscouscous.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Gul böncurry
seuraava
Tikka Masala med kikärter
edellinen
Gul böncurry
seuraava
Tikka Masala med kikärter