Gul böncurry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1 l vatten
50 g kallsvällande stärkelse
1 l havregrädde, 15%, glutenfri
80 g grön currypasta
30 g grönsaksbuljongpulver
20 g citronsaft, osötad
10 g curry-kryddblandning
2 g gurkmeja
8 g joderat salt
1000 g kidneybönor konserverad
700 g vitkål i strimlor
500 g broccoli fryst
200 g löktärningar
50 g rypsolja

Näringsvärden

350,82 kJ / 83,85 kcal
Energi
3,87 g
Fett
0,88 g
Mättat fett
7,36 g
Kolhydrater
2,45 g
Kostfiber
3,23 g
Protein
0,75 g
Salt
Skriv ut

Gul böncurry

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,150 kg

Vegansk

Allergener: Gluten
Märkningar: VEG, M, VS

OBS. Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (sås 200 g och fullkornscouscous 130 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät färdigt upp alla ingredienser. Om du använder frysta produkter, temperera dem i kylen över natten. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda stärkelsen i vatten under kraftig vispning. Tillsätt havregrädden och kryddorna. Tillsätt bönor, vitkålsstrimlor, broccoli, löktärningar och rypsolja i såsen och blanda om. Tillred i ugn med kombifunktion i 140oC (50% ånga). Blanda om emellanåt. Fortsätt grädda tills rättens temperatur är över +80oC.

Servera med inhemskt matkorn.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Spenat-ingefärssås med tofu
seuraava
Kikärtsaprikosgryta
edellinen
Spenat-ingefärssås med tofu
seuraava
Kikärtsaprikosgryta