Spenat-ingefärssås med tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
8 dl vatten
1000 g tomatkross
5 dl havregrädde, 15%, glutenfri
1620 g tofutärningar naturell Jalotofu
250 g löktärningar
500 g spenat
60 g rypsolja
80 g sojasås
40 g grönsaksbuljongpulver
60 g ingefärspasta
30 g vitlökskross
20 g garam masala krydda
20 g socker
6 g krossad svartpeppar

Näringsvärden

319,21 kJ / 76,29 kcal
Energi
4,62 g
Fett
0,73 g
Mättat fett
4,13 g
Kolhydrater
1,66 g
Kostfiber
3,55 g
Protein
0,75 g
Salt
Skriv ut

Spenat-ingefärssås med tofu

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: ca. 200 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 4,500 kg

Vegansk

Allergener: gluten, soja
Märkningar: VEG, M, SO,VS

Klimatavtrycket för en portion (sås 220 g och fyrsädesmatkorn 195 g): 0,5 kg CO 2 -ekv.

Koldioxidekvivalent (CO 2 -ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät färdigt upp alla ingredienser. Om du använder frysta produkter, temperera dem i kylen över natten. Låt tofukuberna rinna av i en sil eller hålform tills all vätska runnit av. Blanda ihop vatten, tomatkross och havregrädde. Tillsätt tofu, löktärningar, spenat, rypsolja och kryddor i såsen. Grädda rätten i ugnen med kombifunktion i 140oC (50% ånga). Blanda om emellanåt. Grädda tills matens temperatur är över +80oC.

Servera med närodlat matkorn.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Baljhavrestroganoff
seuraava
Gul böncurry
edellinen
Baljhavrestroganoff
seuraava
Gul böncurry