Raaka-aineet
-
1 l Vesi
-
50 g Kylmätärkkelys
-
1 l Kaurakerma
-
80 g Vihreä currytahna
-
30 g Kasvisliemijauhe
-
20 g Sitruunamehu
-
10 g Curry-mausteseos
-
2 g Kurkuma
-
8 g Jodioitu suola
-
1000 g Kidneypapusäilyke
-
700 g Valkokaalisuikale
-
500 g Parsakaalipakaste
-
200 g Sipulikuutio
-
50 g Rypsiöljy
Lisätiedot
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,150 kg
Vegaaninen
Allergeenit: Gluteeni
Merkinnät: VEG, M, VS
HUOM! Kaurakerma sisältää gluteenia alle 100mg/kg, mikä sopii suurimmalle osalle keliakiaa sairastavista.
Annoksen (kastike 200 g ja täysjyvä-couscous 130 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Jos käytät pakastetuotteita, temperoi yön yli kylmiössä. Huuhtele ja valuta pavut. Sekoita kylmätärkkelys veteen voimakkaasti sekoittaen. Lisää kaurakerma ja mausteet. Yhdistä pavut, valkokaalisuikaleet, parsakaalit, sipulikuutiot ja rypsiöljy kastikkeeseen, sekoita. Kuumenna uunissa yhdistelmätoiminnolla 140°C (50% höyry) välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on yli +80°C.
Tarjoa kotimaisen viljalisäkkeen kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.