Ainekset
-
50 g rypsiöljy
-
200 g sipulikuutio
-
10 g garam masala -mausteseos
-
2 g kardemumma
-
2000 g kikhernesäilyke
-
1000 g tomaattimurska
-
100 g tomaattisose
-
4 dl vesi
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g inkivääritahna
-
20 g valkosipulimurska
-
5 g sokeri
-
8 g jodioitu suola
-
5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
50 g maissitärkkelys
Valmistusohje
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni
Merkinnät: VEG, M, VS
HUOM! Kaurakerma sisältää gluteenia alle 100mg/kg, mikä sopii suurimmalle osalle keliakiaa sairastavista.
Annoksen (kastike 200 g ja ohrasuurimoiden 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipuleita ja kuivamausteita siinä hetki.
Lisää valutetut kikherneet, tomaattimurska, tomaattisose, kasvisliemijauhe, valkosipulimurska, inkivääritahna, vesi, sokeri ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Lisää kaurakerma ja vesitilkkaan liuotettu maissitärkkelys. Kiehauta ja tarkista maku.
Tarjoa ohrasuurimoiden kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Kikherneitä Tikka Masalan kylmävalmistusreseptin löydät täältä.