Ingredienser
-
50 g Rypsolja
-
200 g Löktärningar
-
2 g Malen kanel
-
4 g Spiskummin
-
2 g Kardemumma
-
2 g Malen ingefära
-
30 g Vitlökskross
-
1000 g Stora rotsakskuberfrysta
-
1200 g Kikärterkonserverade
-
1200 g Tomatkross
-
50 g Tomatpuré
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
6 dl Vatten
-
200 g Aprikoskross
-
20 g Socker
-
4 g Krossad svartpeppar
-
10 g Joderat salt
-
5 dl Havregrädde
-
15 g Persiljafryst
Tillredning
Portionsstorlek: 230 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,6 kg
Vegansk
Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS
OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.
Klimatavtrycket för en portion (gryta 230 g och fullkornscouscous 130 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Hetta upp rypsoljan i en gryta och fräs löktärningarna och kryddorna en stund i oljan. Tillsätt rotsakstärningar, kikärter, tomatkross, tomatpuré, vatten, grönsaksbuljongpulver, aprikoskross och salt. Låt grytan koka i 10-15 minuter på mild värme. Tillsätt havregrädde och persilja. Koka upp och smaka av rätten.
Servera med fullkornscouscous.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på kikärtsaprikosgryta med kalltillredningsmetoden finns här.