Kikärtsaprikosgryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g Rypsolja
200 g Löktärningar
2 g Malen kanel
4 g Spiskummin
2 g Kardemumma
2 g Malen ingefära
30 g Vitlökskross
1000 g Stora rotsakskuber frysta
1200 g Kikärter konserverade
1200 g Tomatkross
50 g Tomatpuré
40 g Grönsaksbuljongpulver
6 dl Vatten
200 g Aprikoskross
20 g Socker
4 g Krossad svartpeppar
10 g Joderat salt
5 dl Havregrädde
15 g Persilja fryst

Näringsvärden

386,18 kJ / 92,30 kcal
Energi
3,36 g
Fett
0,56 g
Mättat fett
10,70 g
Kolhydrater
2,30 g
Kostfiber
2,93 g
Protein
0,64 g
Salt
Skriv ut

Kikärtsaprikosgryta

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 230 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,6 kg

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS

OBS! Havregrädde innehåller gluten under 100mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (gryta 230 g och fullkornscouscous 130 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Hetta upp rypsoljan i en gryta och fräs löktärningarna och kryddorna en stund i oljan. Tillsätt rotsakstärningar, kikärter, tomatkross, tomatpuré, vatten, grönsaksbuljongpulver, aprikoskross och salt. Låt grytan koka i 10-15 minuter på mild värme. Tillsätt havregrädde och persilja. Koka upp och smaka av rätten.

Servera med fullkornscouscous.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på kikärtsaprikosgryta med kalltillredningsmetoden finns här.

edellinen
Tikka Masala med kikärter
seuraava
Gul böncurry
edellinen
Tikka Masala med kikärter
seuraava
Gul böncurry