Gul böncurry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g Rypsolja
200 g Löktärningar
10 g Curry-kryddblandning
2 g Gurkmeja
1 l Vatten
1000 g Kidneybönor konserverade
700 g Vitkål i strimlor
500 g Broccoli fryst
80 g Grön currypasta
30 g Grönsaksbuljongpulver
20 g Vitlökskross
20 g Citronsaft
8 g Joderat salt
1 l Havregrädde
50 g Majsstärkelse

Näringsvärden

350,82 kJ / 83,85 kcal
Energi
3,87 g
Fett
0,88 g
Mättat fett
7,36 g
Kolhydrater
2,45 g
Kostfiber
3,23 g
Protein
0,75 g
Salt
Skriv ut

Gul böncurry

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,15 kg

Vegansk

Allergener: Gluten
Märkningar: VEG, M, VS

OBS. Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (sås 200 g och fullkornscouscous 130 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken och kryddorna en stund i oljan. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt alla andra ingredienser förutom havregrädden och majsstärkelsen i grytan. Låt koka på mild värme i ca.15 minuter.

Tillsätt havregrädden och majsstärkelsen upplöst i en skvätt vatten. Koka upp och smaka av rätten.

Servera med inhemska matkorn.

TIPS! I stället för djupfryst broccoli kan man använda färsk.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på gul böncurry med kalltillredningsmetoden finns här.

edellinen
Kikärtsaprikosgryta
seuraava
Spenat-ingefärssås med tofu
edellinen
Kikärtsaprikosgryta
seuraava
Spenat-ingefärssås med tofu