Ingredienser
-
50 g Rypsolja
-
200 g Löktärningar
-
10 g Curry-kryddblandning
-
2 g Gurkmeja
-
1 l Vatten
-
1000 g Kidneybönorkonserverade
-
700 g Vitkål i strimlor
-
500 g Broccolifryst
-
80 g Grön currypasta
-
30 g Grönsaksbuljongpulver
-
20 g Vitlökskross
-
20 g Citronsaft
-
8 g Joderat salt
-
1 l Havregrädde
-
50 g Majsstärkelse
Tillredning
Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,15 kg
Vegansk
Allergener: Gluten
Märkningar: VEG, M, VS
OBS. Havregrädde innehåller gluten under 100 mg/kg, vilket lämpar sig för största delen av celiakikerna.
Klimatavtrycket för en portion (sås 200 g och fullkornscouscous 130 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken och kryddorna en stund i oljan. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt alla andra ingredienser förutom havregrädden och majsstärkelsen i grytan. Låt koka på mild värme i ca.15 minuter.
Tillsätt havregrädden och majsstärkelsen upplöst i en skvätt vatten. Koka upp och smaka av rätten.
Servera med inhemska matkorn.
TIPS! I stället för djupfryst broccoli kan man använda färsk.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på gul böncurry med kalltillredningsmetoden finns här.